Een oranje gloed is een veel voorkomend probleem wanneer je je haar laat oplichten. We leggen je uit waar dat aan ligt en wat je eventueel kunt doen.

De pigmenten in je haar: Je haar heeft twee soorten pigmenten. Eumelanine (links) bepaalt jouw natuurlijke haarkleur en feomelanine (rechts) bepaalt je ondertoon.

 

Bij het oplichten van je haar gebruiken we waterperoxide. Hoe hoger de concentratie hiervan, hoe groter de oxidatie. Tijdens de oxidatie krijg je een chemische reactie die de pigmenten in het haar lichter maakt. Heb je je haar nog niet geverfd? Dan is het ontkleuren van je natuurkleur (Eumelanine) ten allen tijde makkelijker op te lichten dan wanneer je haar wel gekleurd is (Feomelanine). In het tweede geval komt de warme ondertoon tevoorschijn. Om zo min mogelijk rode pigmenten in je haar te krijgen gebruiken we tijdens het oplichten een lager percentage waterstofperoxide. Dit vertraagd het proces maar zorgt er wel voor dat je haarkleur er niet knalrood uit komt!

 

“Oeiiiiiii, het is toch nog erg warm”……

Gelukkig hebben we ondertussen genoeg kleurenkennis op het moment dat je toch rood of oranje uit de blondering komt, om alsnog een mooie kleur te creëren.

Hierbij gaan we terug naar de basis, de kleuren cirkel:

 

 

Silver shampoo & Silver Mask zijn het redmiddel!

De Blueberry Ice shampoo en het Blueberry Masker bevatten namelijk een intens blauw/violet pigment waardoor je warme kleur geëlimineerd wordt.

Hiermee zul je weer een tijdje vooruit kunnen!