Balayage, de meest gevraagde hairtrend.

Balayages zijn al een hele tijd de meest gevraagde haartrend. Wij zijn er dol op en besteden zeker 90% van onze tijd aan het creëren van balayages! Het is dan ook niet zo gek dat wij hierom bekend staan. 

De meesten van jullie kennen deze techniek natuurlijk wel, maar wat houdt een balayage nou eigenlijk echt in?

Wat is het eigenlijk?

Kort samengevat zijn het subtiel ingezette highlights die een sunkissed look aan je haar geven. Balayage is afgeleid van het Franse woord voor “veeg”. De balayage wordt dan ook als een soort veeg techniek ingezet op je haar. De subtiele overgang die wij creëren bij een balayage zorgt ervoor dat dit de meest onderhoudsvriendelijke kleurbehandeling is. Je kunt er makkelijk een paar maanden mee vooruit, mits je je haar goed blijft verzorgen en het advies om je haarkleur zo lang mogelijk mooi te houden van onze haarstylisten opvolgt. Klik hier voor ons advies

Het kan zijn dat je na een tijdje je lengtes wel nog heel mooi vindt maar dat je je toch stoort aan de donkere kleur van je uitgroei. Dan kun je ervoor kiezen om alleen de zichtbare gedeelten van je face frame en je scheiding weg te werken.

Bij een balayage werken wij grotendeels met folies maar kan ook wel eens uit de losse hand gedaan worden. Hoe de balayage wordt ingezet is geheel afhankelijk van de wens van de klant en de voorgeschiedenis van het haar. In sommige gevallen kan zelfs zo zijn dat  je graag een balayage zou willen maar dit niet mogelijk is doordat je bijvoorbeeld: te donker (gekleurd) haar hebt, vlekken in je haar hebt, verschillende tinten in je haar hebt of dat je een bijv een rode tint of een andere felle kleur in je haar hebt. Als dit het geval is, gaan we over naar een Color correction

Ook kan het voorkomen dat je bij ons in de salon komt, wij je haar beoordelen en merken dat je haar te kwetsbaar is voor een balayage of ontkleuring. In dit geval adviseren we je om eerst een Olaplex treatment te nemen en thuis je haar te herstellen met de Olaplex producten lijn alvorens wij je haar blonderen.

Life if better with balayage.

YES IT REALLY IS

Hoe gaan we te werk?

Stap 1. Adviesgesprek:

Een adviesgesprek/ overleg is het belangrijkste gedeelte voordat we beginnen met een balayage (of andere kleur behandeling). Wat zijn je wensen, wat is je droomkapsel en wie is je stijlicoon kunnen tijdens dit gesprek ter sprake komen. Door ons een afbeelding te laten zien kunnen we de verschillende mogelijkheden met je bespreken. 

Stap 2. (ont)kleurproces:

Nu beginnen we met het haar te ontkleuren door middel van een balayage techniek (folie of losse hand).  De aanzet van je haar wordt getoupeerd zodat er een vloeiende overgang ontstaat. Wij gebruiken tijdens het ontkleuren altijd Olaplex No. 1 om het haar zo goed mogelijk te beschermen tijdens dit proces. We krijgen vaak de vraag hoe lang deze fase van het proces duurt. Ook dit is geheel afhankelijk van je huidige haarkleur en kwaliteit. No worries, we houden het in de gaten!

Stap 3. Overige haar inkleuren (geldt niet voor iedere balayage)

Deze stap geldt alleen als het overige haar dat niet in de folie zit, donkerder gekleurd moet worden om zo meer contrast te creëren of om bijvoorbeeld gele stukken in je haar af te matteren om zo een mooier geheel te krijgen. Bij een balayage in natuurhaar of een eerder gekleurde balayage waarbij de kleur in de lengtes nog mooi is, is dit niet nodig!

Stap 4. Spoelen.

Wanneer je haar licht genoeg is voor de basis die we nodig hebben om de gewenste kleur te behalen, spoelen we de ontkleuring uit je haar en gebruiken we de No. 5 van Olaplex (conditioner) om de toupage voorzichtig eruit te kammen. Daarna wassen we je haar met Olaplex No.4 (soms ook in combinatie met de Blueberry Ice shampoo om zoveel mogelijk warmte pigment uit je haar te halen). 

Stap 5. Colormelt

Balayage in natuurhaar? Dan slaan we stap 5 over…

In enkele gevallen (wanneer je bijvoorbeeld je eigen haarkleur niet mooi vindt of wanneer je grijze haren hebt) wordt je aanzet ingekleurd met een passende haarkleur, die we vervolgens laten overvloeien door middel van de zogenaamde colormelt techniek. Op deze manier creëren we een mooie blending van aanzet tot lengtes. 

* Het komt ook wel eens voor dat je graag een colormelt zou willen omdat je je eigen haarkleur te licht vind en je graag meer dimensie in je haar wilt. In de meeste gevallen raden we dit echter toch af. Dit komt omdat deze manier minder onderhoudsvriendelijk is, je uitgroei veel sneller zichtbaar zal zijn en de donker geverfde kleur steeds lager komt te zitten naarmate je haar groeit. Dan komt er meestal ook weer een moment dat het donkere gedeelte, net zo licht moet worden als de punten en dat is wanneer je haar onnodig beschadigd kan raken! 

Stap 6. Shades eq.

Afhankelijk van wat we bij stap 1 besproken hebben kiezen we de toner. Deze toner kleurt alleen je blonde lokken in waardoor je natuurkleur mooi natuurlijk blijft en niet.

* Belangrijk:  Na deze toner mag het haar 24u niet gewassen worden! De toner moet zich als het ware nog “zetten”. Was je je haar binnen 24u dan zul je merken dat de toner minder lang houdbaar is.

Stap 7. Zen for your hair

Bij deze stap wordt je haar verzorgd met het voedende masker van Olaplex No.2 (in de meeste gevallen met een bijpassend kleurenmasker van Jean Paul Myne). Dit laten we een aantal minuten inwerken!

Stap 8. Blow dry

Voordat we je haar gaan föhnen, kijken we naar welk product jouw haar het beste kan gebruiken. In de meeste gevallen gebruiken we de Bond Smoother (No. 6) van Olaplex, soms in combinatie met Bonding Oil (No. 7) om je haar te verzachten en te beschermen tegen de hitte. We föhnen je haar droog en glad. 

Stap 9. En het knippen dan?!

Nee, dit zijn we zeker niet vergeten. Je bent het misschien niet gewend maar wij knippen je haar het liefst droog. Dit omdat we zo precies de valling van je haar kunnen zien! Liever niet knippen omdat je je haar wilt laten groeien? Dat mag.. maar wij raadden het niet aan. Na een behandeling als deze is het veel beter om even je punten te laten knippen en je haar vervolgens goed te verzorgen. Dan groeien ze ook zonder dat je punten splijten! 😉

Stap 10. Signature look

Je haar is net geknipt? Dan geven we je haar graag onze signature look door middel onze krul- techniek, op onze kosten! We willen namelijk dat je tot in de puntjes verwend wordt en dat kan natuurlijk niet met een onafgewerkt kapsel. 

Lukt het je zelf nooit om het zo te stylen als bij de kapper? Dan let goed op, misschien kun je het hierna wel zelf thuis!

Stap 11. Le moment suprême!

Nu is het tijd voor ‘le moment suprême’…. De after foto! Na een lange dag mag je nog heel even komen poseren, zodat we een foto maken van je nieuwe kapsel! 

De voor en na foto’s posten we (meestal) dezelfde avond nog op Facebook en Instagram stories!

ZO, eindelijk klaar! 

Gemiddeld duurt een balayage maar liefst 4 a 5 uurtjes maar naarmate de wens, de kwaliteit, lengte, dikte en de geschiedenis van het haar kan het ook oplopen tot een 8 uur durende behandeling. De duur van de behandeling kunnen we vooraf moeilijk inschatten.

TIP: Neem een boek, je telefoon, je tablet(netflix), je laptop(werk), je e-reader, je huiswerk, je oplader, of iets dergelijks mee zodat je in de tussentijd lekker op je gemak kunt doen wat je maar wilt. 

Wij verzorgen jullie met koffie, thee, fris en een kleine lunch.

(Voor meer vragen over balayages kun je natuurlijk altijd bellen, mailen of vrijblijvend langskomen voor advies).