Simone

OWNER & FOUNDER | TOPSTYLIST

Hiiii 👋🏼

Ik ben Simone, geboren in Heerlen op 6 september 1989. Als creatieve geest haal ik inspiratie uit de eenvoudigste ideeën, en mijn doel is om mensen blij te maken met hun nieuwe kapsel!

Van kinds af aan riep ik dat ik later kapster zou worden. Als kind was ik vaak de “kapper” van mijn ouders en vriendinnen, haha. Ook besteedde ik veel tijd aan mijn eigen haar; ik kon uren voor de spiegel zitten om het te vlechten zoals Alicia Keys dat had.
In het laatste jaar van de middelbare school herinner ik me nog goed dat de paniek toesloeg toen ik een keuze moest maken voor mijn vervolgopleiding. Wat ik jarenlang zo zeker wist, werd ineens onduidelijk. De mogelijkheden leken eindeloos, en ik had het gevoel dat de keuze die ik moest maken, onomkeerbaar was. Uiteindelijk wist ik het: ik wilde visagist worden en achter de schermen van grote (fashion)-shows de make-up verzorgen. Ik zocht naar scholen in Amsterdam, maar tot mijn teleurstelling ontdekte ik dat dit geen erkende opleidingen waren en ik tot mijn 16e leerplichtig was. Dat was balen, want ik wilde het zo graag!

“Ik deed via school een beroepskeuzetest en hieruit kwam naar voren dat ik Stand-up Comedian zou moeten worden. Haha, wat een grap!” Daarna volgden nog verschillende gesprekken met docenten en coaches.

“Zie je leven als een voetbalveld met spelers, waarvan jij er een bent. Het is zelden dat je als speler direct het doel scoort. Speel de bal via andere spelers, en zo zul je uiteindelijk je doel bereiken.” Deze wijze woorden zijn me altijd bijgebleven, en de boodschap was duidelijk! Ik meldde me aan bij de kappersschool in Maastricht, behaalde binnen 2 jaar mijn Allround-Kappersdiploma en begon vrijwel direct daarna bij Hairpoint in Heerlen.
Hier ontmoette ik Gwendy en werden we vriendinnen. Samen met het team van collega’s en onze (toenmalige) werkgever hebben we bij Hairpoint echt 10 geweldige, leerzame jaren gehad.

In februari 2017 sprongen Gwendy en ik in het diepe en startten onze eigen salon.
Man, wat was dit spannend zeg! We waren weliswaar ervaren kapsters, maar een eigen salon runnen was een ander verhaal. Er kwamen zoveel uitdagingen op ons pad, maar eerlijk gezegd hou ik wel van uitdagingen!

Dan kan het ook nooit saai worden 😉